Er waren eens.......

.... vijf middeleeuwse muzikanten. En een aantal van hen speelden en zongen al jaren middeleeuwse muziek. Het verhaal ging dat ze deze bijzondere muziek vaak alleen maakten, omdat ze in verschillende steden woonden. Maar toen,... was er een dag dat ze elkaar ontmoeten..........

De spontane jamsessies ontaarden in prachtige mooie versies van aloude melodien. En van het een kwam het ander en ze besloten om een groep te vormen, die in eerste instantie de naam "Carole" zou hebben. Een middeleeuwse muziekgroep was geboren.

Al vrij snel blijkt tijdens de repeitites dat de verschillende personen elkaar niet alleen meer dan aanvullen, maar ook ontzettend veel lol met elkaar hebben. Zo ontstaat in de zomer van 2013 de uiteindelijke naam "Carole et Brullare". Het Franse woord CAROLE betekent zoveel als een gezongen dans. Het Florentijnse woord BRULLARE is in het moderne Italiaans burlare, en betekent plezier maken (en natuurlijk brullen van het lachen).  Dus…. Speel-, dans-  en zingplezier, spontane  middeleeuwse ‘jamsessions’, gecombineerd met improvisatie en eigen composities gebaseerd op eeuwen oude manuscripten, geven aan Carole et Brullare een uniek en levendig karakter.

Rijdans Minnelyc ende Goet

Nadat de groep zijn naam heeft gekregen zijn de optredens gestart.

In het najaar van 2013 hebben we ons eerste gezamenlijke project gedaan met eerste en tweede jaars zangstudenten, aan het Utrechts Conservatorium (HKU).

In mei 2014 hebben we voor het eerst in het Archeon gespeeld, in Purmerend een huisconcert en in Dordrecht een besloten concert gegeven.

Speellieden:

  • Helma Hartman, Jimi Hellinga, Berrie Hendriksen, Stephanie Laddrak en Lottie Margiono.
optreden HKU
De zangklas van de HKU samen met Carole et Brullare.

 


 

Eerste huisconcert 2014

 Huisconcert


Hieronder enkele foto's van activiteiten die we sinds de oprichting hebben ondernomen.