Over de muzikanten


Helma Hartman - Piperken

Piperken (Helma Hartman)zwerft al vele jaren door de wereld van de oude muziek en verzamelt haar ervaringen zorgvuldig en liefdevol. Zo intens voelt zij de muziek, dat ze ook zelf componeert en de groep steeds weer verrast met nieuwe stukken. Als vakvrouw (conservatorium blokfluit en oude muziek) staat zij aan de wieg van Carole et Brullare.

zang (mezzo-sopraan), blokfluit, schalmei, eenhandsfluit, harpje, slagwerk

 

 

 

 

 
 

Bouwijn Fabrica

Bouwijn Fabrica (Berrie Hendriksen)is onze zingende verhalenverteller. Als geen ander weet hij muziek theatraal te vertalen. Een veelzijdige muzikant, die als vioolbouwer en -restaurateur, letterlijk het hart van de muziek weet te vinden.

zang (bariton), hommel/hakkebord, citole d'arco, chalumeau.

 

 

 

 
Stephanie Laddrak - Teffani

Teffani (Stephanie Laddrak)staat altijd met haar muziekbenen op de grond. Met haar hele lijf vertaalt ze haar intense muzikale gevoel op trommels en ander slagwerk. Als een kloppend hart van Carole et Brullare volgt zij iedere melodie nauwgezet en haar zoetgevooisde stem laat de luisteraar ontroerd achter. Haar grootste bron van inspiratie is de natuur! (opleiding biologie)

zang (sopraan), grote trom, slagwerk, strijkpsalter.

 

 

 

 

Lottie Margiono - Carlotta di Frotta

Carlotta di Frotta (Lottie Margiono)is bijna geboren op het toneel. Spelend en zingend wandelt zij door het leven en animeert zij een ieder om met haar hierin mee te gaan. Voor haar is muziek ademen en leven en graag deelt ze haar ervaringen (conservatorium zang en blokfluit, opera- en concertzangeres) en vakliefde met iedereen om haar heen.

zang (alt/mezzo-sopraan), vedel, blokfluit, pfeife, doedelzak, slagwerk

 

 

 

 

 

 

Clareyne Vromoed

Clareyne Vromoed (Karien Welling)zingt en speelt met veel intentie, solistisch indrukwekkend, maar ook een prachtig ensemblemuzikant. Haar ervaringen put zij uit oude en nieuwe bronnen (conservatorium klarinet, docent B.O.). Hoewel ze graag instrumentaal bezig is, ligt haar grootste passie bij het zingen.

zang (sopraan), sopraan-, altblokfluit, chalumeau, slagwerk

 

 

 

 

 

 

Karel BardKarel de Bard (Karel Barten)

speelt op gepassioneerde Italiaanse wijze zijn middeleeuwse luit en als bas zingt hij graag de laagste tonen. Zijn muzikale ontdekkingsreis bracht hem van de piano, naar het klavecimbel en deed daarna ook nog een studie oude muziek zang. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu vertolkt hij ook de vroege muziek met zijn snaren en zang. En als het even kan is hij ook nog eens tamboer. 

zang (bas), luit, trommel/slagwerk.

   

 

 

 

 

 
Gastspelers

Regelmatig maakt Carole et Brullare gebruik van gaststpelers.

Nathan Tax - Maron Immanuel

Maron Immanuel (Nathan Tax)stort zich vol animo op alles wat zijn pad kruist, maar is ook een bevlogen denker (bachelor filosofie) waardoor zijn spel en zang meteen een diepere laag krijgt die je raakt. Een mens die uitdagingen zoekt in zijn leven en veel heeft te geven.

zang (bas-bariton), vihuella, luit, citole d'arco, slagwerk

 

 

 

 

 

 

 

Voltagio

Voltagio (Jimi Hellinga)verdiept zich in alle klanken die hij hoort of produceert. Zijn twee lievelingen, de draailier en de doedelzak, bespeelt hij met zoveel passie dat hij door velen wordt gevraagd om te komen muciseren binnen en buiten de grenzen. Zijn opleiding aan de HKU als muziektechnicus zal resulteren in fraaie muziekopnamen ook van Carole et Brullare.

zang en boventoonzang (bas-bariton), draailier, doedelzak, luit, slagwerk

 

 

 

 

 

 

 

Helena Koonings

Helena Koonings

zang (sopraan)